Notis Hak Cipta

© Jasadbeku blogspot.com

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini perlulah mendapat izin daripada Jasadbeku blogspot.com. Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari halaman ini.Ini bertujuan untuk keselamatan dalam kebebasan menulis.Terima kasih.

PERHATIAN

1. Jasadbeku.blogspot.com TIDAK bertanggungjawab terhadap semua komen yang dihantar pembaca dan diterbitkan semula di blog ini.

2. Komen 'anonymous' TIDAK akan disiarkan. Sebarang komen yang menyinggung rasa dan bersifat serangan peribadi menurut tafsiran Jasadbeku.blogspot.com juga tidak akan dilayan.

3. Muatan, catatan, entri, pandangan peribadi Jasadbeku blogspot.com TIDAK mewakili pandangan mana-mana pihak.

05 Disember 2011

GelabahSituasi 1 ; " Bro, boss sibuk mencari kau tadi!.Ada hal perlu dibereskan " kata kawannya.Joe bergegas mencari bossnya tanpa sempat menghirup secangkir kopi yang telah terhidang.Bergetar hatinya khuatir dimarahi boss.Silap langkah, gajinya dipotong pula.Kawan-kawannya ketawa berdekah-dekah melihat aksi gelabah Si Joe.


Situasi 2 : " Ah, lega semuanya sudah beres!" kata Joe setelah menyelesaikan tugasnya.Joe meghirup kopi dengan tenang. Kemudian bersungguh-sungguh berbicara soal isu-isu politik.Azan Asar berkumandang dari masjid sebelah.Gelabah pun tidak apatah lagi untuk bergegas kepada panggilan Nya. Joe dan kawan-kawannya terus ketawa berdekah-dekah.

tanya ;Apakah kita juga seperti tindakan Joe? Maka beruntunglah jika sikap kebergantungan kita hanya pada Allah bukan pada manusia.

Tiada ulasan: