Notis Hak Cipta

© Jasadbeku blogspot.com

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini perlulah mendapat izin daripada Jasadbeku blogspot.com. Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari halaman ini.Ini bertujuan untuk keselamatan dalam kebebasan menulis.Terima kasih.

PERHATIAN

1. Jasadbeku.blogspot.com TIDAK bertanggungjawab terhadap semua komen yang dihantar pembaca dan diterbitkan semula di blog ini.

2. Komen 'anonymous' TIDAK akan disiarkan. Sebarang komen yang menyinggung rasa dan bersifat serangan peribadi menurut tafsiran Jasadbeku.blogspot.com juga tidak akan dilayan.

3. Muatan, catatan, entri, pandangan peribadi Jasadbeku blogspot.com TIDAK mewakili pandangan mana-mana pihak.

09 Mac 2012

Fitrah


" Tak perasan air mata bergenang waktu baca novel Beruk,Azizi Abdullah.Padahal jalan ceritanya mudah tetapi kesannya melekat" Kata seorang kawan.T-shirtnya terpapar jelas diksi "Slayer; Show No Mercy" .

"Seganas mana pun manusia, terselit juga keinginan untuk menjadi baik.Bukankah fitrah manusia semuanya baik sebelum dicemarkan dengan anasir luar?.Manusia memang lalai dan suka menzalimi diri sendiri tanpa sedar atau tidak, aku pun begitu barangkali!".Jerit aku spontan.Dia tidak dengar sebab aku menjerit dalam hati.

Tiada ulasan: