Notis Hak Cipta

© Jasadbeku blogspot.com

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini perlulah mendapat izin daripada Jasadbeku blogspot.com. Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari halaman ini.Ini bertujuan untuk keselamatan dalam kebebasan menulis.Terima kasih.

PERHATIAN

1. Jasadbeku.blogspot.com TIDAK bertanggungjawab terhadap semua komen yang dihantar pembaca dan diterbitkan semula di blog ini.

2. Komen 'anonymous' TIDAK akan disiarkan. Sebarang komen yang menyinggung rasa dan bersifat serangan peribadi menurut tafsiran Jasadbeku.blogspot.com juga tidak akan dilayan.

3. Muatan, catatan, entri, pandangan peribadi Jasadbeku blogspot.com TIDAK mewakili pandangan mana-mana pihak.

24 Jun 2009

Kembara Seniman Jalanan 1986
Kembara Seniman Jalanan adalah sebuah filem Malaysia yang diarahkan oleh Nasir Jani dan M.Nasir selaku penulis skrip.Dibintangi oleh M.Nasir,Pyan Habib,Imuda,dan beberapa artis dan kumpulan muzik rock/blues tempatan. Berkisar tentang seniman yang menentang lanun cetak rompak.Filem yang ditayangkan kepada umum pada Februari 1986.(Tahun 1986?,aku masih belajar merangkak). Tidak pernah aku rasa bosan layan filem ini. Hari ini sudah ke 9 kali aku layan. Suka watak Osman Tikus bersahaja mengkritik secara halus tetapi tajam. Anda tidak membuang masa jika melayan filem ini daripada melayan filem Gol&Gincu, Mami Jarum, dan Jangan Pandang Belakang.

Bujang : Sesat di Kuala Lumpur, dosa pahala bercampur..
Osman Tikus : Brader,kita perlu terus hidup..

Tiada ulasan: