Notis Hak Cipta

© Jasadbeku blogspot.com

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini perlulah mendapat izin daripada Jasadbeku blogspot.com. Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari halaman ini.Ini bertujuan untuk keselamatan dalam kebebasan menulis.Terima kasih.

PERHATIAN

1. Jasadbeku.blogspot.com TIDAK bertanggungjawab terhadap semua komen yang dihantar pembaca dan diterbitkan semula di blog ini.

2. Komen 'anonymous' TIDAK akan disiarkan. Sebarang komen yang menyinggung rasa dan bersifat serangan peribadi menurut tafsiran Jasadbeku.blogspot.com juga tidak akan dilayan.

3. Muatan, catatan, entri, pandangan peribadi Jasadbeku blogspot.com TIDAK mewakili pandangan mana-mana pihak.

04 Ogos 2009

Dari Diari Babi

"Satu ketika di panggil Selsema Babi,kemudian kata dia sensitif guna istilah babi! Jadi tukar kepada virus Influenza A H1N1.Bahaya H1N1 dalam masa 2 hari terkena boleh bawa maut!" kata aku.


Ntahlah dah banyak penyakit berjangkit merebak datang dari babi.Tuhan bagi amaran untuk kita umat manusia kot.Insyallah kita dilindungiNya" jawab Azie mencelah.

Aku diam tertikam dan berfikir.

5 ulasan:

sang kegelapan berkata...

kalau selsema burung?
kebanyakannya ayam dan burung akan dibunuh...
tapi bile selsema babi?
tiada seekor pn babi yang terbunuh..

bodoh punye kerajaan!

aku berkata...

babi punya babi.

misz phoenix berkata...

turunnya sesuatu wabak adalah satu peringatan daripada tuhan utk umatnya..supaya yang lupa padaNya kembali padanya dan yang setia padaNya terus setia dan redha dgn ujianNya. WABAK, hikmah kepada yang sabar dan bencana kepada yang ingkar....

binjidan berkata...

DIA suh kita cari ubat h1n1 la tu.. pakai babi jadi babi juga berguna dlm kehidupan..tapi babi yg satu tu yg babi tak hinggat tu tak guna hahaha

Tanpa Nama berkata...

dunia da terlalu crowded dgn manusia yg tak sedar diri...
maybe h1n1 is one of the way to minimize these kind of people which is send by God...agaknye la..