Notis Hak Cipta

© Jasadbeku blogspot.com

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini perlulah mendapat izin daripada Jasadbeku blogspot.com. Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari halaman ini.Ini bertujuan untuk keselamatan dalam kebebasan menulis.Terima kasih.

PERHATIAN

1. Jasadbeku.blogspot.com TIDAK bertanggungjawab terhadap semua komen yang dihantar pembaca dan diterbitkan semula di blog ini.

2. Komen 'anonymous' TIDAK akan disiarkan. Sebarang komen yang menyinggung rasa dan bersifat serangan peribadi menurut tafsiran Jasadbeku.blogspot.com juga tidak akan dilayan.

3. Muatan, catatan, entri, pandangan peribadi Jasadbeku blogspot.com TIDAK mewakili pandangan mana-mana pihak.

30 September 2011

Senyum

" Eh, senyum aku mahal! Aku tersenyum pada mereka yang melemparkan senyum sahaja." Lantang bicaranya.Aku terkedu.Satu dua tiga empat lima enam saat-sepi.

"Begini, kawan.Untuk mengubah bentuk bibir tersenyum hanya memerlukan sesaat, tetapi memberi kesan lama yang luar biasa.Seperti setitis air untuk mereka yang di Sahara, seperti udara untuk mereka yang kelemasan, seperti semangat untuk mereka yang berjiwa kacau, seperti susu ibu untuk anak kecil kelaparan dan bla bla bla bla.Luar biasa sungguh senyum!" Dibiarkan asap beredar sepi.Satu dua tiga empat lima enam saat-sepi lagi.

Kemudian kami tersenyum. Ada damai dalam hati seakan-akan mengalir perlahan seperti air membasahi dataran hati kami yang tandus.

nota; hari ini hari aku mahu senyum, hari esok belum tentu ada kesempatan."

Tiada ulasan: