Notis Hak Cipta

© Jasadbeku blogspot.com

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini perlulah mendapat izin daripada Jasadbeku blogspot.com. Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari halaman ini.Ini bertujuan untuk keselamatan dalam kebebasan menulis.Terima kasih.

PERHATIAN

1. Jasadbeku.blogspot.com TIDAK bertanggungjawab terhadap semua komen yang dihantar pembaca dan diterbitkan semula di blog ini.

2. Komen 'anonymous' TIDAK akan disiarkan. Sebarang komen yang menyinggung rasa dan bersifat serangan peribadi menurut tafsiran Jasadbeku.blogspot.com juga tidak akan dilayan.

3. Muatan, catatan, entri, pandangan peribadi Jasadbeku blogspot.com TIDAK mewakili pandangan mana-mana pihak.

20 September 2011

Keputusan

"..lembah ini keras, jalannya berduri, langkahku longlai, akalku lesu."

"..buka mata pada waktu pagi, kita sering membuat keputusan untuk mandi, makan, bersenam dan aktiviti-aktiviti lain. Kita membuat berpuluh-puluh keputusan setiap hari tanpa menyedari keputusan-keputusan yang kita buat secara langsung.Berapa pula jumlah keputusan yang telah kita pilih selama usia kita sekarang?.Tak dapat tidak, kita akan tetap memilih sesuatu keputusan sama ada kita berfikir terlebih dahulu atau sebaliknya.Malahan memilih untuk tidak berfikir itu juga suatu keputusan.Setiap langkah dalam kehidupan ini,.....maaf, saya tidak dapat habiskan/teruskan kerana akal saya memutuskan tidak meneruskannya."


nota : saat ini, penulis memilih untuk berhijrah.

Tiada ulasan: