Notis Hak Cipta

© Jasadbeku blogspot.com

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini perlulah mendapat izin daripada Jasadbeku blogspot.com. Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari halaman ini.Ini bertujuan untuk keselamatan dalam kebebasan menulis.Terima kasih.

PERHATIAN

1. Jasadbeku.blogspot.com TIDAK bertanggungjawab terhadap semua komen yang dihantar pembaca dan diterbitkan semula di blog ini.

2. Komen 'anonymous' TIDAK akan disiarkan. Sebarang komen yang menyinggung rasa dan bersifat serangan peribadi menurut tafsiran Jasadbeku.blogspot.com juga tidak akan dilayan.

3. Muatan, catatan, entri, pandangan peribadi Jasadbeku blogspot.com TIDAK mewakili pandangan mana-mana pihak.

08 November 2011

Fitnah

"Tidak akan ulangi lagi.Katakan apa yang harus aku lakukan untuk menebus kesalahanku." Kata pemfitnah kepada Abu Nawas." Bawakan aku sebuah bantal bulu, dan kau berdiri di tengah jalan dan bukalah bantal itu." Perintah Abu Nawas.

Pemfitnah itu terus berbuat sedemikian.Bulu-bulu itu keluar dari bantal dan terbang ditiup angin." Kumpulkan bulu-bulu itu dan masukkan semula dalam bantal."

"Tetapi tidak mungkin, bulu-bulu itu sudah jauh terbang."Kata pemfitnah itu.

" Demikian juga dengan fitnah, beritanya sudah tersebar dan kau tidak dapat membersihkan namaku yang telah tercemar." Kata Abu Nawas.

Tiada ulasan: