Notis Hak Cipta

© Jasadbeku blogspot.com

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini perlulah mendapat izin daripada Jasadbeku blogspot.com. Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari halaman ini.Ini bertujuan untuk keselamatan dalam kebebasan menulis.Terima kasih.

PERHATIAN

1. Jasadbeku.blogspot.com TIDAK bertanggungjawab terhadap semua komen yang dihantar pembaca dan diterbitkan semula di blog ini.

2. Komen 'anonymous' TIDAK akan disiarkan. Sebarang komen yang menyinggung rasa dan bersifat serangan peribadi menurut tafsiran Jasadbeku.blogspot.com juga tidak akan dilayan.

3. Muatan, catatan, entri, pandangan peribadi Jasadbeku blogspot.com TIDAK mewakili pandangan mana-mana pihak.

20 November 2011

Jahat & Baik

"Untuk menyemarakkan kejahatan, orang-orang yang baik tidak perlu melakukan apa-apa dan kejahatan pasti bertambah " terngiang-ngiang kata-kata Edmund Burke ditelinganya." Untuk menyemarakkan kebaikan, orang-orang yang jahat perlu disedarkan, itulah peranan orang-orang baik menggalas tanggungjawab untuk berpesan-pesan.Bukankah fitrah manusia semuanya ingin baik-baik sahaja?.Jika diberi pilihan mudah, semuanya ingin ke syurga" lolos hati kecilnya pula.

Tiada ulasan: