Notis Hak Cipta

© Jasadbeku blogspot.com

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini perlulah mendapat izin daripada Jasadbeku blogspot.com. Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari halaman ini.Ini bertujuan untuk keselamatan dalam kebebasan menulis.Terima kasih.

PERHATIAN

1. Jasadbeku.blogspot.com TIDAK bertanggungjawab terhadap semua komen yang dihantar pembaca dan diterbitkan semula di blog ini.

2. Komen 'anonymous' TIDAK akan disiarkan. Sebarang komen yang menyinggung rasa dan bersifat serangan peribadi menurut tafsiran Jasadbeku.blogspot.com juga tidak akan dilayan.

3. Muatan, catatan, entri, pandangan peribadi Jasadbeku blogspot.com TIDAK mewakili pandangan mana-mana pihak.

06 Oktober 2011

Cinta (kah)

"Ada apa pada cinta?" terjah persoalan klise barangkali.Aku manusia kemacar cuba merungkai.Diulangi : cuba.

Cinta pada tanah-terserlahlah budi, saujana rimbunan hijau , benarkah?. Cinta pada waktu-terungkaplah cita-cita membina kehidupan, benarkah?. Cinta pada kesejahteraan-tertanamlah peluru-peluru sesat dari Palestin Menangis sehingga Afrika Lapar akan damai, benarkah?.Cinta pada pada perempuan-lengkaplah tulang rusuk kiri Adam, benarkah?.Cinta pada mati-terpancarlah keimanan,benarkah timbul keinsafan?. Cinta pada-Nya, ternyata cinta akan segala-galanya.

nota ;ini malam ingin sahaja aku lena dalam cinta, terjaga esoknya juga dalam cinta barangkali.

Tiada ulasan: