Notis Hak Cipta

© Jasadbeku blogspot.com

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini perlulah mendapat izin daripada Jasadbeku blogspot.com. Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari halaman ini.Ini bertujuan untuk keselamatan dalam kebebasan menulis.Terima kasih.

PERHATIAN

1. Jasadbeku.blogspot.com TIDAK bertanggungjawab terhadap semua komen yang dihantar pembaca dan diterbitkan semula di blog ini.

2. Komen 'anonymous' TIDAK akan disiarkan. Sebarang komen yang menyinggung rasa dan bersifat serangan peribadi menurut tafsiran Jasadbeku.blogspot.com juga tidak akan dilayan.

3. Muatan, catatan, entri, pandangan peribadi Jasadbeku blogspot.com TIDAK mewakili pandangan mana-mana pihak.

21 Oktober 2011

Manusia, Wajah dan Hati

....dengan Garnier,secara teliti ; perlahan-lahan tapak tangannya membersihkan muka, biar segala  kotoran dan minyak hilang, niatnya.Jika tidak dihiraukan, maka terbitlah bintik-bintik hitam yang akan merosakkan wajah.Tak semena-mena dia terfikir ;
"Tak jarang manusia, setiap harinya membersihkan muka untuk kelihatan suci pada mata manusia lain, tetapi jarang manusia setiap harinya  tidak pula membersihkan hati untuk kelihatan suci pada pandangan-Nya" .Jika tidak dihiraukan, maka terbitlah bintik-bintik hitam yang akan merosakkan hati"

Tiada ulasan: