Notis Hak Cipta

© Jasadbeku blogspot.com

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini perlulah mendapat izin daripada Jasadbeku blogspot.com. Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari halaman ini.Ini bertujuan untuk keselamatan dalam kebebasan menulis.Terima kasih.

PERHATIAN

1. Jasadbeku.blogspot.com TIDAK bertanggungjawab terhadap semua komen yang dihantar pembaca dan diterbitkan semula di blog ini.

2. Komen 'anonymous' TIDAK akan disiarkan. Sebarang komen yang menyinggung rasa dan bersifat serangan peribadi menurut tafsiran Jasadbeku.blogspot.com juga tidak akan dilayan.

3. Muatan, catatan, entri, pandangan peribadi Jasadbeku blogspot.com TIDAK mewakili pandangan mana-mana pihak.

31 Oktober 2011

Gula-gula

" Seperti gula-gula.Begini, ada dua biji gula-gula.Satu dibukakan pembungkus, dan satu lagi kekal dalam pembungkus.Kemudian, kedua-duanya diletakkan di lantai.Mana satu pilihanmu?" Tambahnya lagi dengan pertanyaan.

Diam. 1 2 3 4 5 6 7 8 saat.Dibiarkan angin berhembus lembut.

" Mestilah yang masih ada pembungkusnya.Yang telah dibuka dah tercemar!.Ada akal, pakailah!. Lantang suara Tony Iommi separuh tegas.Matanya terbeliak.Barangkali cuba menunjukkan betapa waras pendapatnya.Manakala Ah Seng dan Muthu ketawa kecil.

" Begitulah juga dengan perempuan Islam, Allah S.W.T tuhanku mahu memelihara kesucian dan kehormatan mereka.Maka disuruh manusia wajib menutup aurat." Terangnya lagi.Tony Iommi, Ah Seng dan Muthu diam tertikam seketika.Mereka berfikir atau tidak, itu hak mereka untuk memilih sehinggalah sampai ketika manusia tidak lagi dapat memilih.

nota ; cakap-cakap kosong tepi jalan.

Tiada ulasan: