Notis Hak Cipta

© Jasadbeku blogspot.com

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini perlulah mendapat izin daripada Jasadbeku blogspot.com. Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari halaman ini.Ini bertujuan untuk keselamatan dalam kebebasan menulis.Terima kasih.

PERHATIAN

1. Jasadbeku.blogspot.com TIDAK bertanggungjawab terhadap semua komen yang dihantar pembaca dan diterbitkan semula di blog ini.

2. Komen 'anonymous' TIDAK akan disiarkan. Sebarang komen yang menyinggung rasa dan bersifat serangan peribadi menurut tafsiran Jasadbeku.blogspot.com juga tidak akan dilayan.

3. Muatan, catatan, entri, pandangan peribadi Jasadbeku blogspot.com TIDAK mewakili pandangan mana-mana pihak.

11 Oktober 2011

Dari Cermin Lutsinar McDonalds

"..dia berkerusi roda, kakinya tiada, cacat sejak lahir barangkali.Mana mungkin bermain futsal selincah manusia normal.Kasihan.Itu sudah takdir kehendak-Nya.Ada hikmah disebaliknya.Allah tidak menjadikan sesuatu dengan sia-sia." getus hatiku.Monolog sepi.

Dari cermin lutsinar McDonalds, tiba-tiba kornea mata kami bertembung. 1 2 3 4 5 6 7 8 saat, kami terpaku.Aku melarikan pandangan.Segan.

Mungkin dia turut bermonolog tentang aku yang sedang asyik menghembuskan asap-asap rokok, selebihnya tersimpan dalam dada. Mungkin begini ; "Allah tak menjadikan sesuatu dengan sia-sia, tetapi jantan kurus itu sedang mensia-siakan jantung sendiri.Dia pembunuh diri sendiri dan orang sekelilingnya.Mungkin itu katanya." fikirku.Aku biarkan fikiran larut dalam larut malam.

Tiada ulasan: